#Uzsisdoboz év

#Uzsisdoboz év Ganter Klári, gasztro szakértő 2017. április 28. Ebben a évben már két iskolás kislány édesanyja vagyok. Ez újabb konyhai kihívások elé állít, mert naná, hogy nem egyforma az ízlésük, és a mi sulinkban csak ebédet kapnak. Így ebben az évben szintet...

Kókusztejes csirkecurry

Irtózatosan hideg van, és süvít a szél, szinte érzem a huzatot a házban, pedig a szél felőli ablakokon még a redőnyt sem húztam fel. Érdekes hogy már évek óta megfigyeltem, hogy a szervezetem teljesen alkalmazkodik az időjáráshoz, a szezonokhoz. Kezdetben ez tudatos...

Kandírozott narancshéj

A narancshéjat használhatod süteményekbe, eheted magában, vagy csokiba is márthatod a végét: szép, illatos és finom ajándéknak sem utolsó! Hozzávalók: 4 nagyobb, vastag héjú narancs, alaposan megmosva, vagy bio héj súlyával azonos mennyiségű kristálycukor 150 ml víz A...

Szilvásgombóc

A szilvásgombóchoz először is főtt krumplis tésztát kell készítened. Hozzávalók: 1 kg krumpli, héjában megfőzve és meghámozva 300 g liszt 30 g vaj 1 tojás 1 csipet só A krumplit törd össze, ha esetleg nagyobb csomók maradnak, azt vedd ki. Add hozzá a tojást, puha...

Mézeskalács recept

Adventi időszakban a mézeskalács nagy sláger. Mindenkinek vagy "jól bevált" vagy "tökéletes" mézeskalács receptje, most leírom, én mit használok már nagyon régóta, és mire érdemes figyelni.           Hozzávalók: 250 g méz 100 g porcukor...

Mikulás-muffin, lépésről lépésre

Ezt a cuki mikulás muffint iskolai mikulásra készítettem meglepetésképpen másodikosoknak. Összesen 30 db-ot kellt csinálni, és a sütésen kívül az egész nem volt másfél óra, tehát bonyolultnak, meg aprólékosnak tűnik, de egyáltalán nem az.        ...

Hamburgerbuci házilag

Szinte minden Márton-nap környékén eszek valamilyen libával összeköthető ételt, no nem azért, mert annyira babonás lennék, hanem ert egyszerűen finom, és a naptár elegánsan emlékeztet, hogy ideje libát enni, az év többi részén tényleg eszembe sem jut. Idén a...

Márton-napi libasült

Libát tényleg kb. évente egyszer sütök, egész egyszerűen azért, mert a kacsa számomra elérhetőbb. Viszont Márton napkor nem kell sokat agyalnom, mert a libát pont úgy kell sütni, mint a kacsát. Általában combot veszek, és néhány mellet, egészben még nem sütöttem, a...

Házi süti online tanfolyam

Az oldal szerkesztője

Ganter Klári hivatásos konyhatündér info@konyhatunderleszek.hu

Archívum

Pin It on Pinterest