A narancshéjat használhatod süteményekbe, eheted magában, vagy csokiba is márthatod a végét: szép, illatos és finom ajándéknak sem utolsó!

Hozzávalók:

4 nagyobb, vastag héjú narancs, alaposan megmosva, vagy bio

héj súlyával azonos mennyiségű kristálycukor

150 ml víz

A narancsot zöldséghámozóval, hogy egyforma csíkokat kapj, hámozs meg. Nyugodtan kerülhet bele a fehér részből is.

Mérd le, és a vízzel és a narancs héjával azonos súlyú (kb. 200 g) cukorból főzz sűrű szirupot (ha már nem olyan, mint a víz, hanem inkább az olajhoz hasonló az állaga, akkor jó). A héjakat közben forró vízbe tedd, és fözd 3-4 percig (ezalatt megpuhul), majd szűrővel vedd ki őket és tedd a sziruphoz. Főzd, míg a szirup kb. felére nem csökken.  Ha kész, szórd meg 2 ek kristálycukorral, és hagyd a szirupban kihűlni. Ha kihűét, tedd rácsra vagy sütőpapírra, és szórd meg még cukorral, és hagyd megszáradni. Ez max. 1 óra, nagyon hamar keményre szárad. Ezután sütőpapírral bélelt műanyag vagy fém dobozban tárolhatod, hűtőbe sem kell tenni..

Pin It on Pinterest