Irtózatosan hideg van, és süvít a szél, szinte érzem a huzatot a házban, pedig a szél felőli ablakokon még a redőnyt sem húztam fel. Érdekes hogy már évek óta megfigyeltem, hogy a szervezetem teljesen alkalmazkodik az időjáráshoz, a szezonokhoz. Kezdetben ez tudatos dolog volt részemről, mostanra azonban a szervezetem ráállt a szezonális pályára, és kifejezetten olyan ételeket kívánok, amik az időjárásnak megfelelnek. Nyáron például képtelen vagyok meleg levest enni, de télen folyton ezt enném. Vagy itt van például a curry, ami télen-nyáron nagy kedvenc, de ilyenkor a csípős-édes fajtákat kedvelem, míg nyáron inkább a gyümölcsösebb-paradicsomosabbakat.

img_3002
Mindenesetre ez a curry remek választás ilyen zord időben, gyorsan kész is van, és egy kis rizzsel tökéletes ebéd kerekedik belőle. 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 400 g csirkemellfilé, kockákra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, nagyobb darabokra vágva
  • 1 édesburgonya, meghámozva, kockákra vágva
  • 1 piros (a színe mindegy, de a piros már látványra is felmelegít) kaliformiai paprika, darabokra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv kókusztej (250 ml)
  • fűszerek: csili (nyersen a legjobb, de por alakú is megfelel), őrölt köménymag, currypor, gyömbér, só, bors
  • 1 ek olívaolaj

Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban felforrósítom az olajat, majd beleteszem a csirkemellet. Összepirítom, majd hozzáadom a fűszereket (curry-ből 1 evőkanálnyit, a többit ízlés szerint, egy csipettől 1 kiskanálig minden belefér). Hozzáadom a hagymát, és a többi zöldséget. Kicsit pirítom, ,ajd megsózom, és ráöntöm a kókusztejet, és a konzerv mennyiségével megegyező (itt 250 ml) vizet. Felforralom, majd néhány percig hagyom, míg a szósz kicsit besűrűsödik.

 

Pin It on Pinterest