Ezt a cuki mikulás muffint iskolai mikulásra készítettem meglepetésképpen másodikosoknak. Összesen 30 db-ot kellt csinálni, és a sütésen kívül az egész nem volt másfél óra, tehát bonyolultnak, meg aprólékosnak tűnik, de egyáltalán nem az.

 

 

 

 

 

Amire szükséged lesz: 

  • készre sütött muffin. Mindegy, hogy ízesített (csokis) vagy sima, csak ezúttal ne használj magokat, csokidarabokat, gyümölcsöket – semmi olyat, ami kiállhat a tésztából, mert sima felületet szeretnénk. Muffin alapreceptet itt találsz.
  • porcukor
  • vaj
  • piros ételfesték
  • kókuszreszelék
  • apró csokidarabok

Ha kihűlt a muffin, kezdheted a dekorálást. A muffint NE szedd ki a papírból.

Vajat keverj el porcukorral (1 muffinhoz  kb. 2 kiskanálnyi vaj kell, ugyanennyi porcukrot használhatsz – így arányosítsd a mennyiségeket, ha többet készítesz). Ha kihűlt a muffin, egy lapos késsel, vagy spatulával kend a porcukros vajat a muffinra.

Egy másik is tálban 1 ek porcukrot keverj el néhány CSEPP vízzel. Keverd el alaposan. Olyan állagot kell kapnod, ami nem folyik, de nem is szemcsés, hanem nagyon lassan terül. Ha híg, adj hozzá még porcukrot, ha kemény, egy csepp vizet. Ha megfelelő az állaga, az ételfestékkel állítsd be a megfelelő piros színt.

A piros mázat óvatosan, kiskanál segítségével terítsd a muffin felére (ez lesz a sapka). Szépen szétterül majd, de egyszerre keveset használj.

Habzsákba tedd a maradék porcukros vajat (akármilyen kicsi is a mennyiség), és apró nyomásokkal készítsd el a szakállat, a sapka bojtját, és szélét. Ezekre szórj kókuszreszeléket. Icipici csokidarabokkal készítsd el a szemeket.

Az orrot rózsaszín máz segítségével készítettem (a pirosból kivettem egy keveset és adtam hozzá még porcukrot – így gyurmaszerűvé vált – ebből sem kell sok).

Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, bár picit aprólékos, de valószínűleg nagy sikert arat majd!

Pin It on Pinterest