Bár idén nem úgy tűnik, hogy valaha is kitavaszodik, még ez a sándorjózsefbenedek sem nagyon jött be idén, de a remény hal meg utoljára ugyebár. Mindenesetre a vitaminkészletek fogyóban, az új zöldségek, gyümölcsök még nagyon messze, pedig a szervezetem már nagyon vágyna rá. Így aztán kénytelen voltam a tél terméséből szemezgetni valami friss és ropogós saláta után. 

Szerencsére kaphatóak nagoyn jó minőségű salátakeverékek, most egy olyat választottam, amiben van rukkola, madárbegy és bébispenót.

Hozzávalók (2 főnek, könnyed vacsorához):

  • 1 csomag salátakeverék
  • 2 nagyobb fej cékla
  • kb 100 g fetasajt
  • olívaolaj, balzsamecet
  • pörkölt mandula vagy dió, tökmag, szezámmag

A céklát meghámozom, kockákra vágom, és egy nagyobb darab alufóliára teszem. Meglocsolom 1-2 ek olívaolajjal, és 1 kiskanál balzsamecettel. A fólia széleit minden oldalról behajtom. Beteszem a sütőbe és 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütöm. Ezt egy nappal előbb is el lehet készíteni, sőt, a céklát lehet hagyni a sütőben kihűlni.

Tálalás előtt tányérokra vagy egy tálra szórom a salátaleveleket, ráteszem a céklakockákat. Az aulufóliában összegyűlt olajos-ecetes céklalevet tilos kiönteni, ez ugyanis a salátaöntet maga! A fetasajtot a zöldségekre morzsolom, majd meglocsolom az öntettel, és rászórom a pirított magokat. Sózni nem kell, a fetasajt elég sós ízt visz az ételbe. Imádom, ahogy a puha fetasajt, a ropogós magok és az édeskés cékla összetalálkoznak!

Én magában ettem, nagyon finom, igazi télvégi vitaminbomba, még lehet dúsítani reszelt sárgarépával is. És a színeitől már jobb kedvre derül az ember. 

Pin It on Pinterest